De Eredivisiedroom van Almere City: 'Een kwestie van tijd, het gaat lukken'

De Eredivisiedroom van Almere City: 'Een kwestie van tijd, het gaat lukken'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 11:00za 15-05-2021 om 11:00

Komende zaterdag beginnen de play-offs om promotie/degradatie. De nummers drie tot en met acht uit de Keuken Kampioen Divisie strijden samen met de nummer zestien van het hoogste niveau om één ticket voor de Eredivisie. VoetbalPrimeur blikt samen met de zes clubs die willen promoveren vooruit op het seizoenstoetje en richt zich nu op de nummer vier van de ranglijst: Almere City en topscorer Thomas Verheydt.

Almere City is een bijzondere club. Pas zestien jaar spelen ze betaald voetbal, maar al geruime tijd een stabiele subtopper in de Keuken Kampioen Divisie en ondertussen lijkt men in Flevoland klaar voor de stap omhoog. Omdat het via de reguliere competitie niet lukte, krijgt Nederlands jongste profclub via de nacompetitie alsnog de kans om historie te schrijven. "Deze club timmert rustig aan de weg en het is een kwestie van tijd voordat die eerste promotie er komt", zegt spits Thomas Verheydt tegenover deze website.

Bijna slaagde de ploeg erin om het ticket voor de Eredivisie via de reguliere competitie te bemachtigen. "Ik denk dat wij, gedurende dit seizoen, na Cambuur de meeste dagen op plek één of twee hebben gestaan", berekent Verheydt. "Wij hebben er tot de laatste minuut alles voor gegeven om daar aan het einde van de rit ook uit te komen, maar uiteindelijk kwam Go Ahead Eagles voor het eerst dit seizoen op plek twee en promoveerde meteen. Toch hebben wij in ons achterhoofd wel geweten dat de kans op play-offs er altijd was en dus is dit geen teleurstelling voor ons."

De Haagse spits is een ervaringsdeskundige als het om de nacompetitie gaat. Als speler van MVV verloor hij in de finaleronde van Roda JC en twee jaar later viel het kwartje voor de targetman en Eagles de verkeerde kant op in een krankzinnige wedstrijd tegen RKC (4-5). "Ik weet hoe het werkt in dat soort wedstrijden, maar eigenlijk ook weer niet. We gaan wedstrijden spelen waarin de belangen heel hoog zijn en de supporters er toch niet bij zijn. Dat is echt heel gek. Het is vooral zaak om te beseffen dat we een goede ploeg hebben. Druk voelen we hier sowieso niet."

Dat in tegenstelling tot een aantal concurrenten in de play-offs, die zich beroepen op het feit dat ze als grote club in de Eredivisie thuishoren. Almere en Verheydt blijven vooral rustig. "In vergelijking met de andere clubs die mee doen, hebben we waarschijnlijk de kleinste achterban. We moeten niks, maar promotie zou wel heel erg welkom zijn. In de Eredivisie zou deze club ook zeker geen modderfiguur slaan. De plannen liggen klaar en als het ons lukt, komen er vast ook weer wat meer financiële mogelijkheden. Wij hebben echt wel wat aan de Eredivisie toe te voegen."

De play-offs worden dit seizoen over één wedstrijd gespeeld. Almere City speelt zaterdag om 21.00 uur tegen NEC en treft bij winst de winnaar van het duel tussen De Graafschap en Roda JC. Op zondag 23 mei staat de finale gepland. Als de Flevolanders die eindstrijd halen, spelen ze tegen NAC Breda, FC Volendam of de nummer zestien van de Eredivisie om een plekje op het hoogste niveau.

(Guy Habets/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws