Drommel over Twente-debuut: 'Ze vroegen of ik het wel aandurfde tegen Ajax'

Drommel over Twente-debuut: 'Ze vroegen of ik het wel aandurfde tegen Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 15 mei 2021 om 08:15za 15-05-2021 om 08:15

Laatste update: zondag 16 mei 2021 om 12:08zo 16-05-2021 om 12:08

Joël Drommel, die aankomende zondag zijn laatste wedstrijd keept in het shirt van FC Twente, weet nog goed hoe zijn avontuur in het betaalde voetbal begon. De 24-doelman debuteerde als achttienjarige doelman in eigen stadion tegen Ajax.

Drommel denkt nog altijd met warme gevoelens terug aan zijn debuut onder de lat bij Twente. "Ik weet nog precies hoe het toen ging. Ik was de hele week bij het Nederlands elftal onder 20 geweest en kwam donderdags terug op de club", vertelt Drommel in gesprek met TC/Tubantia. Terug in Enschede werd Drommel verwacht op de kamer van trainer René Hake, waar ook technisch directeur Ted van Leeuwen zat. "En toen vroegen ze: wil je spelen tegen Ajax?"

"Ze bedoelden: durf je het aan om te debuteren tegen zo'n grote tegenstander in een uitverkocht stadion? Ik zei: tuurlijk. Zo'n kans moet je als achttienjarige meteen pakken." Nu, bijna zeven jaar later, neemt Drommel zondag afscheid van Enschede. "Het voelt wel gek dat het moment er aankomt. Ik heb hier zeven jaar gezeten, FC Twente is een deel van mijn leven geworden." De doelverdediger vindt het vooral jammer dat er zondag geen fans aanwezig mogen zijn in de Grolsch Veste. "Dat is natuurlijk doodzonde. Gelukkig mogen mijn ouders en vriendin voor deze ene keer bij de wedstrijd zijn. Daar ben ik al heel blij mee."

Na de wedstrijd tegen ADO Den Haag kan de knop om en staat het avontuur bij PSV op het programma, waar de doelman voor vijf jaar getekend heeft. "Rond 20 juni gaan we beginnen bij PSV. Dan gaan we daar knallen en hopelijk word ik eerste keeper. Garanties krijgt je nooit: je moet de beste zijn om te kunnen spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws