'Waanzinnige atleet' Okoye maakt indruk: 'Dan gaan écht grote clubs zich melden'

'Waanzinnige atleet' Okoye maakt indruk: 'Dan gaan écht grote clubs zich melden'

16-05-2021 10:40
68

Robert Maaskant en Harry van der Laan zijn zeer onder de indruk van Sparta-doelman Maduka Okoye. Zij zien een toekomstig topkeeper in de 21-jarige Duitser van Nigeriaanse komaf.

"Ik heb hem uit bij VVV-Venlo gezien", zegt Maaskant bij RTV Rijnmond. De ploeg van trainer Henk Fraser won begin maart met 0-1 in Limburg. "Toen pakte hij nog even een balletje vlak voor tijd, waarmee hij Sparta echt redde op dat moment."

Ook tegen FC Utrecht was Okoye, die tien keer de nul hield in 27 Eredivisie-duels, weer belangrijk donderdag. "Ik vind Okoye een waanzinnige atleet", stelt Maaskant. "Als je kijkt hoe veel snelheid hij nog heeft met zijn lengte. Hij kan heel snel naar de bal gaan. En hij is ook dapper. Ik vind het echt een complete keeper."

Daar sluit Van der Laan zich bij aan. "Zijn lengte is perfect, hij is helemaal de moderne keeper. En hij gaat nog veel beter worden. Als hij deze lijn doorzet, gaan alle grote clubs zich melden voor hem. Ook écht grote clubs", voorspelt de oud-speler van Feyenoord, ADO Den Haag, SC Cambuur en FC Den Bosch.

Okoye heeft een contract tot medio 2022 in Rotterdam, maar Sparta beschikt over een optie om die verbintenis te verlengen. De sluitpost werd al in verband gebracht met Ajax. Ook clubs uit Engeland, Italië en België zouden op het vinkentouw zitten.