'Koopmeiners, Timber en Gakpo kunnen definitief niet meer met Jong Oranje mee'

'Koopmeiners, Timber en Gakpo kunnen definitief niet meer met Jong Oranje mee'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 21:31zo 16-05-2021 om 21:31

Spelers die nu in de voorselectie zitten van het 'grote' Nederlands elftal, maken geen kans meer op deelname aan het EK onder 21. Dat zegt Erwin van de Looi, bondscoach van Jong Oranje. Dat betekent dat een groot aantal spelers moet hopen op een definitieve oproep van Frank de Boer.

De definitieve selectie van Jong Oranje moet aanstaande vrijdag al binnen zijn en op dat moment heeft het grote Oranje nog niet kunnen trainen. Dat betekent dat De Boer dan nog niet weet welke spelers hij laat afvallen. "Dan gaat het om spelers als Gakpo, Koopmeiners, Timber, Malen, Gravenberch en Wijndal", legt Van de Looi uit op NPO Radio Langs de Lijn.

Als zij de definitieve selectie niet halen, zullen ze te laat beschikbaar zijn om nog ingeschreven te kunnen worden voor het 'kleine' EK. "In het slechtste geval vallen jongens dan tussen wal en schip. Dat is de consequentie van hoe het nu geregeld is. Jongens die bij de voorselectie zitten, hebben nul garanties."

Het grote Nederlands elftal heeft voorrang, zo hebben De Boer en Van de Looi afgesproken. "Frank roept op wie hij op wil roepen en die vallen dan hoe dan ook buiten de boot voor ons. Hopelijk kunnen de jongens die ik eerder noemde zich in de kijker spelen bij Oranje. Het Nederlands elftal is leidend en onze huidige selectie is echt niet iets om ons voor te schamen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws