Veerman loopt leeg: 'We moeten van dat gezeik af, ik word er schijtziek van'

Veerman loopt leeg: 'We moeten van dat gezeik af, ik word er schijtziek van'

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 23:35zo 16-05-2021 om 23:35

Joey Veerman heeft geen boodschap aan mensen die zeggen dat sc Heerenveen meer strijd moet leveren. De middenvelder van de Friezen weet dat de fans daar vaak op hameren, maar wordt daar naar eigen zeggen 'schijtziek' van.

Heerenveen verloor zondagmiddag met 2-1 van Sparta en na afloop van de wedstrijd stond een teleurgestelde Veerman de pers te woord. Op een vraag over de geleverde energie reageerde hij als door een adder gebeten. "Ik vind dat altijd een beetje onzin", zegt de Volendammer voor de camera van Omrop Fryslan. "Iedereen wil een wedstrijd winnen en levert energie en strijd. Daar geloof ik niet zo in. Wij leveren die strijd, maar de supporters vinden dat niet. Die discussie win je nooit."

De oorzaken van de matige resultaten van de ploeg van Johnny Jansen moeten volgens de spelmaker dan ook ergens anders gezocht worden. "In Heerenveen wordt dat altijd genoemd, het strijd en passie en vol gas gegeven met zijn allen. Maar dat doen we al! Het voetbal is gewoon niet goed genoeg. We moeten gewoon eens van dat gezeik over strijd en passie af. Ik word er schijtziek van. Misschien ligt het gewoon aan kwaliteit."

De club uit Friesland sluit na de nederlaag tegen Sparta het seizoen af als nummer twaalf. Er werden 39 punten gehaald in 34 wedstrijden en maar negen wedstrijden gewonnen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws