De Boer: 'Mijn vrouw zat er meer mee, persoonlijk raakt het je zeer zeker'

De Boer: 'Mijn vrouw zat er meer mee, persoonlijk raakt het je zeer zeker'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 06:57ma 17-05-2021 om 06:57

Frank de Boer weet in grote lijnen welke 26 spelers hij meeneemt naar het EK. De bondscoach heeft in zijn selectie in elk geval geen plek voor schoonzoon Calvin Stengs, terwijl Teun Koopmeiners, Cody Gakpo en Jurriën Timber geen toezeggingen hebben gekregen.

Het drietal mag – net als Ryan Gravenberch, Donyell Malen en Owen Wijndal – niet meer meedoen met Jong Oranje aan het EK O21, omdat Erwin van de Looi zijn selectie vrijdag al moet doorgeven. Het was voor De Boer 'geen overweging', vertelt hij in de talkshow van Humberto Tan op RTL4. "Dat bepaal ik, want het grote Oranje is natuurlijk het belangrijkste."

De Boer legt ook uit waarom Ryan Babel buiten de boot valt in aanloop naar het EK. "Ik heb heel veel keuzes op zijn positie", stelt de bondscoach. "Daarvoor heb ik niet te veel willen schuiven in de selectie omdat ik er net was en je de groep niet overhoop wil halen. Ik probeer de beste keuzes te maken en daar past Ryan in mijn ogen op dit moment niet bij. Hij is een goede speler en een fantastische jongen, maar je moet keuzes maken. Dat was wel lastig."

Arjen Robben was nooit in beeld bij het Nederlands elftal. "Dat is nooit een optie geweest", erkent De Boer. "Hij heeft anderhalf of twee jaar niet gespeeld. Hij heeft niet eens een keer negentig minuten gespeeld. Natuurlijk zou ik het fantastisch vinden voor hem, maar elk moment kan hij weer geblesseerd raken. Dan gaat alle aandacht naar hem uit. Ik denk niet dat het een goede keuze zou zijn."

Dat ook voor Stengs geen plaats is, wist De Boer al langer. "Dat was niet makkelijk. Mijn vrouw wist het al een tijdje. Die vroeg al: Wat ga je nou doen met hem? Dat is best lastig, mijn vrouw zit er meer mee dan ik. Natuurlijk, persoonlijk raakt het je zeer zeker. Maar op professioneel gebied vind ik dat nooit moeilijk, eerlijk gezegd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws