Ten Hag 'overlegt' met bondscoach De Boer: 'Hebben we individueel naar gekeken'

Ten Hag 'overlegt' met bondscoach De Boer: 'Hebben we individueel naar gekeken'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 07:00ma 17-05-2021 om 07:00

De Ajax-spelers die de uiteindelijke EK-selectie van Oranje halen, mogen later aansluiten. Bondscoach Frank de Boer begint op 24 mei met de voorbereiding op het eindtoernooi, terwijl de geselecteerde Ajacieden volgens Erik ten Hag pas op 31 mei zullen vertrekken naar Zeist.

"We hoeven de spelers pas op 31 mei af te staan", wordt Ten Hag geciteerd door De Telegraaf. "We hebben individueel gekeken wat het beste is qua vakantie. Een aantal spelers gaat pas eind mei naar Oranje, omdat we – rekening houdend met de nationale selecties – kijken wat naar het nieuwe seizoen toe de beste arbeid-rustverhouding is. We spreken daarover met de bondscoach, doen dat in overleg." Momenteel behoren Maarten Stekelenburg, Daley Blind, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch en Jurriën Timber tot de voorselectie van Oranje namens Ajax.

Ten Hag maakte na het duel met Vitesse ook bekend dat Ajax Antony niet naar de Olympische Spelen zal laten gaan. De 51-jarige oefenmeester legt die keuze van de club uit. "Je bent als club niet verplicht om voor dat toernooi spelers af te staan. Antony weet het al. Natuurlijk is het een prachtige ervaring, maar het blijft een jeugdtoernooi, een Onder 23-toernooi. Onze spelers komen uit in de Champions League. Dat is het hoogste niveau. De Spelen zijn mooi, maar passen niet in de voorbereiding op een seizoen waarin we Europees actief zijn."

Als Antony wél naar de Olympische Spelen zou mogen gaan, moest hij het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV missen. Een week na de Johan Cruijff Schaal, gaat het nieuwe Eredivisie-seizoen van start.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws