Mislukte missie kost Snoei mogelijk de kop: 'Zijn positie is onhoudbaar geworden'

Mislukte missie kost Snoei mogelijk de kop: 'Zijn positie is onhoudbaar geworden'

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 09:19ma 17-05-2021 om 09:19

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 09:41ma 17-05-2021 om 09:41

De positie van Mike Snoei bij De Graafschap is onhoudbaar geworden, zo meldt de Gelderlander maandag. De 57-jarige trainer slaagde er niet in om De Superboeren naar de Eredivisie te loodsen en dus is zijn missie mislukt.

De Graafschap verspeelde in de slotfase van het seizoen directe promotie en in de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie ging het meteen mis tegen Roda JC (2-3). Daardoor dreigt voor Snoei een roemloze aftocht. Volgens de Gelderlander ligt de coach niet alleen onder vuur bij de achterban, maar is ook binnen de spelersgroep het vertrouwen in hem broos.

Snoei beloofde bij zijn aantreden in 2019 zeer aanvallend voetbal, maar dat kwam nooit van de grond. De resultaten hielden hem lange tijd in het zadel, maar na de dramatische ontknoping van het seizoen laait de kritiek weer op. De regionale krant rept van 'boerenkoolvoetbal, gebaseerd op fysieke kracht, karakter en toeval'.

Bovendien kwamen dure spelers als Clint Leemans en Melvin Platje op voorspraak van Snoei naar Doetinchem, maar vervolgens speelden zij nauwelijks. De selectie van De Graafschap herbergt nauwelijks transferwaarde en er is geen jeugdspeler doorgebroken, zo luidt de kritiek. 'De Graafschap zit daarmee met een falende trainer, een aangeslagen selectie zonder creativiteit en ontevreden achterban.'

Het lijkt tijd voor De Graafschap om schoon schip te maken. Snoei zelf gaf echter al aan dat hij niet van plan is om op te stappen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws