Beste Eredivisie-speler van september baalt van De Graafschap: Genaaid door Mike

Beste Eredivisie-speler van september baalt van De Graafschap: "Genaaid door Mike"

Gepubliceerd: zondag 16 mei 2021 om 18:35zo 16-05-2021 om 18:35

Clint Leemans heeft zijn gal gespuwd na een vreemd voetbalseizoen. De 25-jarige linkspoot werd in september nog gekroond tot Eredivisie-speler van de maand, maar raakte daarna op het tweede plan bij PEC Zwolle en werd verhuurd aan De Graafschap: het avontuur in Doetinchem is echter heel anders verlopen dan hij verwacht had, concludeert Leemans.

Bij De Graafschap verloor hij na verloop van tijd zijn basisplek: terwijl De Superboeren tegen Jong Ajax en Helmond Sport hun kansen op directe promotie verkwanselden, zat Leemans negentig minuten lang op de bank. Tijdens de verloren play-offwedstrijd tegen Roda JC stond hij weer in de basis en werd hij een kwartier voor tijd gewisseld. "Op eigen verzoek, want de pijp was leeg omdat ik zo lang niet gespeeld had. Ik vond het beter voor het team dat er een frisse speler in zou komen", vertelt hij aan de Gelderlander.

Leemans speelde weer als aanvallende middenvelder, terwijl hij aanvankelijk – tot zijn grote verbazing – als controleur werd opgesteld door trainer Mike Snoei. "Toen ze me wilden hebben, sprak ik met de trainer en Peter Hofstede (technisch manager, red.). Het tactiekbord kwam erbij en ze legden me uit dat ik de aanvallende middenvelder zou worden. Ik zou rond Ralf Seuntjens en Daryl van Mieghem gaan spelen." Daar kwam echter weinig van terecht. "Achteraf gezien ben ik genaaid door Mike."

'Spel in de Eredivisie ligt me veel beter'
Na verloop van tijd kwam Leemans op de bank te zitten. "De trainer was niet tevreden over mij. Maar hij wist ook dat ik niet de man ben van slidings maken en ballen afpakken. Natuurlijk had ik het zelf ook beter kunnen doen, maar dit was, nogmaals, niet mijn positie", blikt hij terug. "Ik woon in Eindhoven en geef eerlijk toe dat ik de laatste tijd met tegenzin naar de training ging. Achteraf had ik nooit voor De Graafschap moeten kiezen. Het spel in de Eredivisie ligt me ook veel beter."

Waar zijn toekomst ligt, is nu de vraag. Leemans' contract bij PEC Zwolle loopt af en de linkspoot keert ook niet meer terug bij De Graafschap, dat in één week tijd drie doffe dreunen heeft moeten incasseren. "Laat ik vooropstellen dat het niet om mij gaat. Het is heel erg dat we niet gepromoveerd zijn. Dat vind ik vreselijk voor de club. Ik kwam naar De Graafschap om te helpen bij de promotie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws