Feyenoord scout opnieuw staflid in Alkmaar: clubarts komt over van AZ

Feyenoord scout opnieuw staflid in Alkmaar: clubarts komt over van AZ

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 11:08ma 17-05-2021 om 11:08

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 11:21ma 17-05-2021 om 11:21

Arne Slot en Marino Pusic krijgen volgend seizoen bij Feyenoord gezelschap van een oude bekende. De stadionclub heeft opnieuw een staflid van AZ overgenomen: clubarts Joost van der Hoek vertrekt na twaalf jaar bij de Alkmaarders en volgt Casper van Eijck op in De Kuip.

Ook van Eijck was twaalf jaar in functie: hij blijft wel betrokken bij Feyenoord, maar zal een stapje terugdoen en plaatsmaken voor Van der Hoek. "Met Joost halen we, op voorspraak van Casper zelf, een meer dan waardig vervanger die voor ons fulltime aan de slag gaat", vertelt technisch directeur Frank Arnesen aan de Feyenoord-kanalen. "Een arts met ontzettend veel expertise en ervaring op het hoogste niveau van de voetballerij."

De in Barendrecht woonachtige Van der Hoek reageert verheugd op zijn 'transfer'. "Ik woon onder de rook van Rotterdam en heb mijn opleiding genoten in het Erasmus MC, waar ik Casper natuurlijk goed van ken. Mij wordt nu de mogelijkheid geboden om wat dichter bij huis bij Feyenoord als fulltime clubarts aan de slag te gaan. Dat is een prachtige kans bij een fantastische club die ik met beide handen aangrijp."

Van der Hoek wordt herenigd met Slot en Pusic, die komend seizoen als hoofdtrainer en assistent-trainer aan de slag zullen gaan. AZ maakt overigens niet veel woorden vuil aan diens vertrek. 'AZ bedankt de in Barendrecht woonachtige Van der Hoek voor zijn inzet en professionaliteit en wenst hem en zijn gezin veel geluk in de verdere toekomst', laat het weten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws