Ter Stegen laat zich behandelen voor oude kwetsuur en zet zelf streep door het EK

Ter Stegen laat zich behandelen voor oude kwetsuur en zet zelf streep door het EK

17-05-2021 14:25 Laatste update: 14:32
20

FC Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen heeft zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gekeept. De 29-jarige sluitpost gaat onder het mes en zal ook niet met Duitsland meedoen aan het EK.

Barcelona ging zondagavond – met Ter Stegen onder de lat – met 1-2 onderuit tegen Celta de Vigo, heeft zijn laatste titelkansen zien vervliegen en speelt in de laatste speelronde tegen Eibar nergens meer om. De doelman zal dan niet meer in actie komen. Ter Stegen moest het begin van het seizoen al missen vanwege knieklachten en wordt binnenkort in het Zweedse Malmö geopereerd aan diezelfde knie, heeft zijn werkgever laten weten.

Het betekent ook dat Ter Stegen het EK van komende zomer aan zich voorbij moet laten gaan, heeft hij zelf bevestigd via Instagram. 'Ik zal voor de eerste keer in lange tijd thuis voor Die Mannschaft juichen, hopelijk gaan wij winnen! Na de zomerstop hoop ik weer op het veld te staan, mét pfans op de tribune.'

Ter Stegen wacht nog steeds op zijn debuut op een eindronde. In 2016 en 2018 werd hij geselecteerd voor het EK en het WK, maar in beide gevallen was hij stand-in van Manuel Neuer.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Marc ter Stegen (@mterstegen1)