ED en VI: Van Bommel wil Hofland meenemen naar Wolfsburg bij aanstelling

ED en VI: Van Bommel wil Hofland meenemen naar Wolfsburg bij aanstelling

Gepubliceerd: maandag 17 mei 2021 om 20:03ma 17-05-2021 om 20:03

Laatste update: maandag 17 mei 2021 om 20:14ma 17-05-2021 om 20:14

Als Mark van Bommel naar VfL Wolfsburg vertrekt, dan wil hij Kevin Hofland meenemen als assistent. De Nederlandse oefenmeester maakt nog steeds een goede kans om trainer van Die Wölfe te worden, stellen Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Van Bommel wil Hofland dus graag als assistent-trainer meenemen naar Wolfsburg, als het zover komt. Hofland was eerder dit seizoen nog werkzaam als trainer van Fortuna Sittard. In november werd hij echter ontslagen bij de club uit Limburg.

Een aantal weken geleden werd al duidelijk dat Van Bommel een belangrijke kandidaat is om de nieuwe hoofdtrainer te worden bij Wolfsburg. Volgens VI is Van Bommel nog steeds 'de favoriet' om Glasner te vervangen bij de club. Het ED stelt dat de gesprekken tussen de voormalig trainer van PSV en de club al in een vergevorderd stadium zitten.

Oliver Glasner, de huidige trainer van Wolfsburg, kan rekenen op interesse van meerdere clubs. De Oostenrijkse oefenmeester, die dit seizoen een Champions League-ticket in de wacht sleepte, zal waarschijnlijk óók vertrekken als hij geen nieuwe club vindt. Glasner heeft namelijk geen goede verstandhouding met directeur Jörg Schmadtke.

Interessant is dat Hofland een verleden heeft bij Wolfsburg. De inmiddels 43-jarige ex-international speelde tussen 2004 en 2007 bij de Bundesliga-club. Van Bommel en Hofland hebben allebei niet bijzonder veel ervaring in de trainerswereld: eerstgenoemde was alleen bij PSV eerder hoofdtrainer, terwijl laatstgenoemde alleen voor de groep stond bij Fortuna.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws