De Graafschap stuurt Snoei weg na mislopen van promotie

De Graafschap stuurt Snoei weg na mislopen van promotie

19-05-2021 11:43 Laatste update: 12:03
189

De Graafschap heeft trainer Mike Snoei ontslagen. Dat heeft de club laten weten op de eigen kanalen. De positie van de trainer was niet meer te houden nadat de Superboeren tot drie keer toe niet naar de Eredivisie wisten te promoveren.

Woensdag kwamen de Doetinchemmers voor het laatst dit seizoen bij elkaar en toen meldde de trainer aan zijn spelers dat hij ontslagen is. Technisch manager Peter Hofstede vertelt op de clubsite waarom die conclusie getrokken is. "Er is twijfel of deze manier van werken drie seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie vol te houden is. Dan is het beter om nu de conclusie te trekken en niet door te gaan."

Wedden

Meer odds

De club moet volgens Gelderse media de portemonnee trekken om zich te kunnen ontdoen van Snoei. Eerder dit seizoen werd zijn contract nog tot medio 2022 verlengd en dus moet er een afkoopsom betaald worden. Vanwege een clausule in de eerder afgesloten verbintenis hoeft dit niet twaalf maanden aan salaris te zijn. Bij het binnenhalen van de oefenmeester in juli 2019 werd er ook al betaald: zijn vorige club Telstar kreeg zestigduizend euro.

Spelers, medewerkers en supporters van De Graafschap waren al langer geen fan van de werkwijze van Snoei. De trainer ruziede naar verluidt vaak met spelers en andere clubmensen en de speelstijl van de Superboeren kon niet bekoren. Hofstede, die wel mag aanblijven, krijgt nu de taak om een opvolger aan te stellen.

Het mislopen van promotie wordt de Didammer zwaar aangerekend. Tot drie keer toe kreeg de club uit de Achterhoek de kans om naar de Eredivisie te gaan: winst op Jong Ajax of Helmond Sport was voldoende, maar beide wedstrijden werd gelijkgespeeld. In de nacompetitie ging het vervolgens meteen mis tegen Roda JC.