Vitesse-technisch directeur duidelijk: 'Kans is erg klein dat ze hier blijven'

Vitesse-technisch directeur duidelijk: 'Kans is erg klein dat ze hier blijven'

Gepubliceerd: donderdag 20 mei 2021 om 20:42do 20-05-2021 om 20:42

Technisch directeur Johannes Spors stelt dat de kans 'klein' is dat Oussama Tannane en Riechedly Bazoer volgend seizoen nog bij Vitesse spelen. Het duo sprak openlijk al uit te willen vertrekken bij Vitesse. De kans is volgens Spors echter groter dat huurlingen Loïs Openda en Armando Broja volgend seizoen wél in Arhnem spelen.

Tegenover Voetbal International vertelt Spors over een eventueel vertrek van sterspelers Tannane en Bazoer. "Als er een club komt die zowel voor hen als voor Vitesse interessant is, dan zullen ze vertrekken. Eerlijk gezegd acht ik de kans dat ze volgend seizoen nog bij Vitesse spelen erg klein."

Ook een eventueel langer verblijf van Openda en Broja komt aan bod in het gesprek. In principe vertrekken de twee komende zomer, omdat hun huurverbintenis afloopt. "Met onze twee spitsen voeren we momenteel gesprekken om te kijken wat er mogelijk is", stelt Spors. "Zij zijn ambitieus, maar dat zijn wij ook. Het mooie is: wij zijn nu een erg aantrekkelijke club voor huurspelers. Voor de top in Europa misschien wel de perfecte club om een speler aan te uit te lenen. We willen alleen niet té veel huurspelers. Het hoort wel bij onze strategie, we móéten het ook doen, maar ik wil ook graag spelers langer vastleggen."

Afgelopen zomer ging Vitesse volgens Spors met 'een lege portemonnee' de transfermarkt op, doordat de club geen geld verdiende aan uitgaande transfers. "Dat was natuurlijk een heel grote uitdaging, het was niet goed dat we afgelopen zomer helemaal geen transferinkomsten hadden. Onze sterspelers liepen gratis de deur uit, dat was een probleem. Dat gaat déze zomer in ieder geval níét gebeuren", besluit de 39-jarige td.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws