VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

25-05-2021 12:00 Laatste update: 12:28
60

Het is weer tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar! Jullie mogen iedere dag één speler per positie nomineren: deze keer is het de beurt aan de beste linksbuiten van het Eredivisie-seizoen 2020/2021.

Dusan Tadic (Ajax)
De winnaar van de VP award 2021 kan uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Met veertien goals en achttien assists is Tadic de ‘MVP’ van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Met zijn goals en assists leverde hij een grote bijdrage aan de landstitel van Ajax. Sinds Tadic’ komst in 2018, is er veel veranderd bij de Amsterdamse club: in de vier jaren voordat de Serviër actief was bij Ajax, werd er geen enkele prijs gewonnen. Drie jaar na zijn komst is Ajax twee landstitels, twee KNVB Bekers en één Johan Cruijff Schaal rijker. Wie weet hoeveel prijzen daar nog bij gaan komen…

Cody Gakpo (PSV)
Ondanks dat Gakpo dit seizoen geteisterd werd door een pittige enkelblessure, kan de 22-jarige aanvaller terugkijken op een succesvol seizoen. Gakpo speelde deze voetbaljaargang 23 competitiewedstrijden voor PSV. Daarin was hij goed voor zeven goals en twee assists. Gakpo mag zelfs dromen van deelname aan het EK: de jeugdinternational behoort tot de voorselectie van bondscoach Frank de Boer en heeft zich al gemeld in Zeist voor (een deel van) de voorbereiding op het eindtoernooi.

Jesper Karlsson (AZ)
Enkele dagen voordat Oussama Idrissi naar Sevilla vertrok, haalde AZ Karlsson al binnen als vervanger. De Zweed heeft Idrissi meer dan verdienstelijk opgevolgd in Alkmaar: met elf goals en negen assists was Karlsson één van de smaakmakers bij AZ in het afgelopen seizoen. Desondanks behoorde de drievoudig international niet tot de EK-selectie van bondscoach Janne Andersson. Een bittere pil voor Karlsson, maar het doet niets af aan het sterke seizoen dat hij heeft gedraaid.

Queensy Menig (FC Twente)
Menig blonk dit seizoen uit bij het wisselvallige Twente. Het hoogtepunt van afgelopen seizoen voor de geboren Amsterdammer: de twee goals die hij maakte in de Johan Cruijff Arena, waardoor Twente op bezoek bij Ajax won. Menig was goed voor in totaal acht goals en twee assists in de voorbije Eredivisie-jaargang. De 25-jarige aanvaller kon de enorme terugval van Twente in de tweede seizoenshelft echter niet voorkomen.

Vangelis Pavlidis (Willem II)
Pavlidis heeft een bijzonder grote rol gespeeld in de handhaving van Willem II. De Griekse aanvaller maakte afgelopen seizoen twaalf goals, gaf vijf assists én stond op in cruciale wedstrijden aan het eind van het seizoen. In het duel met Fortuna Sittard maakte Pavlidis misschien zelfs de mooiste goal van de gehele Eredivisie-jaargang. De twaalfvoudig international is ook erg veelzijdig: hij speelde in 2020/2021 als aanvallende middenvelder, spits én linksbuiten. Een mooie transfer lonkt nu voor de doelpuntenmaker: maandag werd bekend dat AZ en Vfl Bochum interesse hebben en dat Willem II graag wil meewerken aan een transfer.

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Keeper
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controleurs
Aanvallende middenvelders
Rechtsbuiten