Lille en Botman verliezen kampioenenmaker: 'Het is tijd om deze club te verlaten'

Lille en Botman verliezen kampioenenmaker: 'Het is tijd om deze club te verlaten'

Gepubliceerd: dinsdag 25 mei 2021 om 19:54di 25-05-2021 om 19:54

Christophe Galtier, de Franse trainer die afgelopen weekend kampioen werd met Lille OSC, verlaat de club uit Noord-Frankrijk. Dat heeft hij dinsdag tegenover L'Équipe onthuld. Dat betekent dat Sven Botman volgend seizoen met een andere oefenmeester te maken krijgt.

Galtier en Les Dogues verbaasden dit seizoen de voetballiefhebbers in Frankrijk en daarbuiten door Paris Saint-Germain van zich af te houden en uiteindelijk zelfs kampioen te worden. Dat is meteen het laatste kunstje van de 54-jarige trainer geweest. "Het is tijd om Lille te verlaten", zei hij tegen de toonaangevende Franse sportkrant. "Ik heb het de voorzitter laten weten."

De oefenmeester startte zijn trainersloopbaan in 2009, toen hij de scepter ging zwaaien bij Saint-Étienne. Bij Les Verts werd hij meteen een gerenommeerde naam in het Franse trainersgilde, want hij bleef acht jaar aan. In 2017 klopte Lille aan en na vier jaar bouwen pakte Galtier de landstitel met Botman en de zijnen.

In het interview met L'Équipe gaf Galtier ook aan dat hij interesse heeft in de vacatures bij OGC Nice, Olympique Lyon en Napoli. Die drie clubs zoeken nog een nieuwe trainer en mogen dus contact opnemen met de succescoach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws