VI en Telegraaf zijn Oranje voor: 'namen van alle acht Oranje-afvallers al bekend'

VI en Telegraaf zijn Oranje voor: 'namen van alle acht Oranje-afvallers al bekend'

26-05-2021 14:32 Laatste update: 15:16
227

De KNVB heeft de hele middag uitgetrokken voor de bekendmaking van de Oranje-selectie, maar De Telegraaf en Voetbal International weten al te melden wie de acht afvallers zijn. Naast Marco Bizot, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jerry St. Juste en Kenny Tete zijn ook Tonny Vilhena, Steven Bergwijn en Anwar El Ghazi afgevallen.

Woensdagmiddag is bekendgemaakt welke keepers en verdedigers mee gaan naar het EK. Later op de middag volgt meer nieuws over de twee resterende linies, maar volgens VI en De Telegraaf is het al duidelijk wie het slechte nieuws al hebben vernomen.

Maandag verzamelde de eerste groep Oranje-internationals zich in Zeist: voor acht van hen is het avontuur echter al voorbij. Opmerkelijk is de selectie van debutant Jurriën Timber en AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners, die in de vorige interlandperiode nog aan het jeugd-EK meedeed met Jong Oranje. Ook de van een blessure herstellende Daley Blind en de onlangs naar Spartak Moskou vertrokken Quincy Promes zijn van de partij. Met Denzel Dumfries is er slechts één pure rechtsback geselecteerd: collega's Tete, Hateboer en Karsdorp zijn afgevallen, waardoor Joël Veltman de back-up op rechts lijkt te zijn.

De voorbereiding op het EK begint aan het einde van de week: dan vertrekt de Oranje-delegatie op trainingskamp naar Portugal, waar op 2 juni geoefend wordt tegen Schotland. Op 6 juni speelt men in Enschede de 'uitzwaaiwedstrijd' tegen Georgië, één week later begint het EK in Amsterdam met een wedstrijd tegen Oekraïne.

De volledige Oranje-selectie
Doel: Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Jurriën Timber (Ajax), Joël Veltman (Brighton), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)

Middenveld: Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)