Heerenveen biedt ADO helpende hand, Haagse club voorlopig niet failliet

Heerenveen biedt ADO helpende hand, Haagse club voorlopig niet failliet

27-05-2021 11:52
80

SC Heerenveen heeft het noodlijdende ADO Den Haag de helpende hand geboden. De Friezen hebben de volledige transfersom voor Milan van Ewijk in één dag overgemaakt. Dat is niet gebruikelijk in de voetballerij.

Heerenveen heeft ook iets teruggekregen voor de vroege betaling: de nummer twaalf van de Eredivisie hoeft veertigduizend euro minder te betalen dan aanvankelijk was afgesproken. Dat valt op te maken uit een uitspraak van de Haagse rechtbank, waar Voetbal International ingedoken is. Naar verluidt zou ADO eerst vijfhonderdduizend euro krijgen voor Van Ewijk.

Uit diezelfde uitspraak blijkt dat ADO in ieder geval tot 1 augustus niet failliet kan gaan. In deze afkoelingsperiode kunnen de schuldeisers geen beslag leggen of een verzoek tot faillissement indienen. Zonder de financiële herstructurering die ADO nu heeft gekregen, was de club zo goed als zeker failliet gegaan.

Met een 'machtiging tot het aangaan van een transferovereenkomst' wilde ADO ook in de rechtbank goedkeuring krijgen voor de transfer van Van Ewijk. Op die manier wilde men ervoor zorgen dat de deal niet nietig verklaard kan worden, als blijkt dat de schuldeisers van de Hagenaren daarmee zijn benadeeld. Het verzoek is echter afgewezen door de rechter: ADO heeft onder meer niet goed laten zien dat het een marktconforme transfersom heeft gekregen voor Van Ewijk.

Het is al langer bekend dat de club uit de Hofstad kampt met acute geldproblemen. ADO wacht nog altijd op twee miljoen euro van eigenaar United Vansen, waar de club recht op heeft. Dat bedrag zou voor meer financiële lucht zorgen bij de Eredivisie-degradant.