Update: ADO bevestigt onderhandelingen met ICT-miljonair Ad Nederlof

Update: ADO bevestigt onderhandelingen met ICT-miljonair Ad Nederlof

28-05-2021 13:45
58

De overnamesoap van ADO Den Haag heeft wéér een nieuwe wending genomen. Eerder deze week werd duidelijk dat Martin Jol in wilde stappen, maar volgens het Algemeen Dagblad en Omroep West zou multimiljonair Ad Nederlof hem de loef af kunnen steken.

Jol is samen met compagnon Ed Maas in onderhandeling met United Vansen, de Chinese grootaandeelhouder van ADO. Een aantal Nederlandse aandeelhouders ziet de komst van Jol echter niet zitten, schrijft het AD echter. Volgens Omroep West hebben aandeelhouders HFC en Stichting Toekomst ADO – die eerder al een deal met de Amerikaanse World Soccer Holding blokkeerden – inmiddels de gesprekken geopend met Nederlof, een 73-jarige ondernemer die naam heeft gemaakt als ICT-ondernemer.

Wedden

Meer odds

Vooralsnog lijkt Nederlof de betere papieren te hebben in de strijd met Jol. Het naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde ADO is al langere tijd op zoek naar een nieuwe eigenaar, omdat UVS achterloopt met zijn betalingsverplichtingen. De Residentieclub is financieel in zwaar weer beland. Het is aan sc Heerenveen – dat de transfersom voor rechtsback Milan van Ewijk in één keer overmaakt – te danken dat ADO de komende maanden door kan komen.

Update: ADO Den Haag bevestigt vrijdagmiddag in gesprek te zijn met multimiljonair Ad Nederlof over een eventuele overname. In een statement meldt ADO: 'In reactie op berichten in de media bevestigt ADO Den Haag in gesprek te zijn met een vennootschap van Ad Nederlof over deelname in het aandelenkapitaal van de betaald voetbalorganisatie.' De club reageert hiermee op het nieuws dat Martin Jol, die in gesprek zou zijn met United Vansen, op pole position ligt om de Haagse club over te nemen.