Utrecht wijst met beschuldigende vinger naar Higler: 'Hij was schandalig'

Utrecht wijst met beschuldigende vinger naar Higler: 'Hij was schandalig'

28-05-2021 16:51
207

Jordy Zuidam noemt de beslissingen die scheidsrechter Dennis Higler heeft genomen in de finale van de Europese play-offs van FC Utrecht tegen Feyenoord 'schandalig'. Volgens de technisch directeur van de Domstedelingen is dat van invloed geweest op de uitslag.

Zuidam is trots op het seizoen dat Utrecht heeft gedraaid, maar baalt nog altijd van de met 2-0 verloren finale. "Veel van dat soort wedstrijden worden op details beslist", zegt hij tijdens Een Berg Sport op RTV Utrecht. "Ik wil niet alle schuld op de scheidsrechter schuiven, maar dat ze dit gemist hebben is natuurlijk schandalig."

Hij doelt daarbij op de overtreding van Leroy Fer op Sander van de Streek, die slechts een gele kaart opleverde. Iedereen was het erover eens dat dat rood had moeten betekenen. "Soms heb je VAR-momenten en dan kijken ze er vijf minuten naar, maar ik had nu het gevoel dat ze er niet eens naar gekeken hebben. Iedere beslissing was hup, en meteen weer doorgaan."

Utrecht werd zesde in de reguliere competitie en mocht daarom deelnemen aan de play-offs om Europees voetbal. Door de nederlaag in de finale tegen Feyenoord speelt de club volgend seizoen niet in de Conference League.