Lachende Wijnaldum tegenover ESPN: 'Komt er wel aan dat ik voor 'n club ga spelen'

Lachende Wijnaldum tegenover ESPN: 'Komt er wel aan dat ik voor 'n club ga spelen'

30-05-2021 16:10
21

Georginio Wijnaldum heeft zich zondag in het trainingskamp van Oranje gemeld en werd door ESPN aan de tand gevoeld over zijn op handen zijnde transfer naar FC Barcelona. De bij Liverpool vertrekkende Rotterdammer liet het achterste van zijn tong echter niet zien.

Verslaggever Pascal Kamperman opende met de vraag of ESPN Wijnaldum al mocht feliciteren. "Nee, ik denk het niet", reageerde de dertigjarige middenvelder met een brede glimlach. "Nee, ik kan er niets over zeggen. Echt helemaal niks? Nee, nog niet..."

Wijnaldum loopt uit zijn contract bij Liverpool en is al uitgezwaaid op Anfield: vooralsnog is hij per 30 juni formeel clubloos, maar het heeft er alle schijn van dat Camp Nou zijn nieuwe werkterrein gaat worden. "Het komt er wel aan dat ik voor een club ga voetballen, ja. Hopelijk...", aldus Wijnaldum. "Maar hoe de situatie nu is: er is eigenlijk nog geen nieuws. In voetbal kan het alle kanten op. We gaan het zien, ik ben net zo benieuwd als jullie..."

Eerder op de zondag was het nieuws doorgekomen dat de medische staf van FC Barcelona naar het Oranje-trainingskamp zou afreizen, om Wijnaldum ter plekke medisch te keuren. Ook hier wilde de middenvelder niet al te diep op ingaan. "Ik krijg al het nieuws door van jullie..."