Marca: Sevilla houdt rekening met vacatures voorin en scout 'De Jong-opvolger'

Marca: Sevilla houdt rekening met vacatures voorin en scout 'De Jong-opvolger'

30-05-2021 17:45
36

Sevilla lijkt serieus rekening te houden met een vertrek van één of meerdere van zijn spitsen: Youssef En Nesyri heeft een topseizoen achter de rug en Luuk de Jong zou terug naar PSV kunnen gaan. Volgens Marca hebben de Andalusiërs al een opvolger op het oog, in de persoon van Deportivo Alavés-spits Joselu.

Sevilla gaat ook komend seizoen de Champions League in: volgens Marca wil men zich daardoor in alle linies versterken, maar heeft de aanval de hoogste prioriteit. Sardar Azmoun (Zenit Sint-Petersburg) werd al aan Sevilla gelinkt, maar ook Joselu zou in beeld zijn, om mogelijke uitgaande transfers op te vangen.

De in Stuttgart geboren spits voetbalde jarenlang in de Bundesliga en de Premier League, maar streek in 2019 bij Alavés neer en was vervolgens twee seizoenen op rij goed voor elf goals namens de Primera División-laagvlieger. Joselu ligt nog één jaar vast en heeft een clausule van twintig miljoen euro.

Eerder deze week werd duidelijk dat PSV De Jong graag terug naar Eindhoven wil halen. De spits heeft een matig seizoen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán achter de rug, waarin hij de concurrentiestrijd van En-Nesyri verloor en slechts vier keer tot scoren kwam in de competitie. Volgens AS is De Jong dan ook 'transferible': Marca weet ook dat PSV achter hem aanzit, maar stelt dat de Oranje-international meer opties heeft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s