KNVB houdt Weghorst anderhalf uur in spanning: 'We waren in de speeltuin'

KNVB houdt Weghorst anderhalf uur in spanning: 'We waren in de speeltuin'

31-05-2021 08:01 Laatste update: 08:08
36

Wout Weghorst heeft zijn plek in de definitieve EK-selectie gevierd met confetti, oranje taart en rood-wit-blauwe vlaggetjes op zijn gezicht. Dat vertelt de 28-jarige spits van VfL Wolfsburg aan De Telegraaf. Weghorst is apetrots op de uitnodiging.

Vorige week woensdag kreeg hij via zijn vriendin Nikki het verlossende bericht binnen. "We waren in de speeltuin, ik was lekker met onze twee kleintjes aan het spelen. Om twee uur in de middag zat ik wel klaar voor de bekendmaking van de selectie, maar dat duurde allemaal wat langer dan ik dacht", vertelt Weghorst in een interview De Telegraaf.

"Mijn vriendin zat ondertussen de hele tijd met haar telefoon in haar hand en was steeds die pagina aan het verversen. Totdat ze op een gegeven moment (om 15.30 uur) zag dat ik erbij zat. Toen was er een heleboel ontlading. Het was mijn grote doel om dit eindtoernooi te halen. Dan is het gewoon heel mooi dat het nu mag gebeuren, uitgerekend op het perfecte moment."

Confetti, oranje taart en vlaggetjes
Weghorst ontbrak anderhalf jaar lang in de Oranje-selectie. Voor zijn vriendin was dat niet altijd even makkelijk. "Zij weet als geen ander hoe graag ik dit wil. Het was wel even moeilijk om afscheid te nemen van mijn gezin, maar we hebben het thuis gelukkig nog een paar dagen kunnen vieren met confetti, een oranje taart en rood-wit-blauwe vlaggetjes op onze gezichten. Dat was heel bijzonder."