Geen Ajax-delegatie tijdens Onana-zaak bij CAS: 'Om vraag te beantwoorden: nee'

Geen Ajax-delegatie tijdens Onana-zaak bij CAS: 'Om vraag te beantwoorden: nee'

01-06-2021 21:22 Laatste update: 21:38
182

Dolf Segaar staat Ajax-keeper Andre Onana bij, wanneer de dopingzaak van de Ajax-doelman woensdag behandeld wordt door het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS). Onana heeft de bondsarts van Kameroen opgeroepen als getuige in de zaak.

Dat meldt Segaar in gesprek met De Telegraaf. "Andre, zijn vrouw en de bondsarts van Kameroen, die Andre adviseerde een aspirientje te nemen", doelt hij op de getuigen. "Het is een online-bijeenkomst, waarbij de CAS-arbiters, Ferrero (die Onana ook verdedigt, red) en ik, de UEFA en de getuigen allemaal op een andere locatie zitten."

Segaar geeft ook een antwoord op de vraag of er een Ajax-delegatie aanwezig is tijdens het gesprek. "Ajax heeft zonder meer een belang. Dat Onana weer zo snel mogelijk speelt. Een belang hebben, betekent echter niet dat je partij bent. Dus om je vraag te beantwoorden: nee", is Segaar duidelijk.

Hij durft niet precies te vertellen wanneer het CAS een uitspraak gaat doen in de Onana-zaak. "Ik hoop dat het CAS binnen een week of anders uiterlijk twee weken de sanctie zal geven. Dan komt de onderbouwing later wel", sluit Segaar af.