Geneeskundestudent verlaat Feyenoord en gaat in Amsterdam bij AFC spelen

Geneeskundestudent verlaat Feyenoord en gaat in Amsterdam bij AFC spelen

03-06-2021 09:38
64

De bij Feyenoord vertrokken Splinter de Mooij is komend seizoen actief in de Tweede Divisie. De negentienjarige Hagenaar verkoos een maatschappelijke carrière boven een toekomst als profvoetballer: De Mooij gaat geneeskunde studeren aan de VU in Amsterdam en combineert dat met het voetballen voor AFC.

De middenvelder werd in 2013 gescout door Feyenoord en tekende in 2018 zijn eerste driejarige profcontract. Een debuut in het betaald voetbal is echter uitgebleven en zal er ook niet meer komen, nu zijn verbintenis is afgelopen: De Mooij maakte eind april bekend dat hij arts wil worden. Die studie doet hij in Amsterdam, waardoor hij op zoek ging naar een club in de buurt. "Daarom ging ik op zoek naar een club die op niveau speelt. Zo ben ik bij AFC beland", wordt hij geciteerd door De Telegraaf.

De Mooij was even wereldnieuws nadat hij zijn opvallende carrièreswitch wereldkundig had gemaakt. "De reacties waren verrassend positief. Ik kreeg berichten van veel oud-teamgenoten en het werd door de media groot opgepakt. Zelfs La Gazzetta dello Sport schreef erover", liet hij onlangs weten.