'Dan is Sulemana in potentie misschien wel één van beste spelers ter wereld'

'Dan is Sulemana in potentie misschien wel één van beste spelers ter wereld'

04-06-2021 07:34
61

Lasse Poulsen, de voorzitter van de supportersclub van FC Nordsjaelland, prijst de persoonlijkheid van Kamaldeen Sulemana. Hij sprak al regelmatig met de 'rustige en nederige' Ghanees, die nadrukkelijk in beeld is bij Ajax.

"Het is een fijne jongen in de omgang en je merkt in alles dat hij heel dankbaar is voor de kansen die hij krijgt", zegt Poulsen tegen Ajax Showtime. "Zijn karakter in het veld zou ik omschrijven als een mood-player. Als zijn eerste actie succesvol is, speelt hij zijn tegenstander vervolgens helemaal zoek. Maar als een actie mislukt, blijft dat zichtbaar door zijn hoofd spoken."

Poulsen ziet Ajax dan ook als de beste bestemming voor de negentienjarige dribbelaar, om zich ook op mentaal vlak te ontwikkelen. "Op sommige vlakken moet hij stappen maken, maar op andere vlakken is hij nu al van wereldklasse." Volgens de Deen heeft Sulemana de 'X-factor'. "Hij is supersnel en explosief, en nee, niet alleen in grote ruimtes. Zijn snelheid is dan ook met name verbazingwekkend mét de bal, verdedigers weten niet hoe ze hem af moeten stoppen als hij zo razendsnel handelt, terwijl die bal aan zijn voet plakt. Hij is niet het type buitenspeler dat ruimte nodig heeft om gevaarlijk te worden."

"Als Ajax hem helpt stappen te zetten, hebben ze in potentie één van de beste spelers... in misschien wel de wereld", vervolgt de Nordsjaelland-fan. "Ik wil het niet als een journalistiek trucje laten klinken, maar hij is echt nog veel getalenteerder dan Kudus. Als het aan hem zelf ligt, heeft Ajax de beste papieren, denk ik. Hij is heel bewust van de stappen die hij nog moet maken en benadert dat ook heel serieus, wat dat betreft heeft Ajax denk ik een streepje voor op andere clubs. Het is een wijze jongen. En hij heeft natuurlijk al een maatje in Amsterdam."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s