'NEC wil wederom stunten en hoopt op terugkeer van oude bekende Schöne'

'NEC wil wederom stunten en hoopt op terugkeer van oude bekende Schöne'

04-06-2021 13:08 Laatste update: 13:17
63

NEC stuntte vorig seizoen met het terughalen van Édgar Barreto en broedt op nóg een spectaculaire hereniging. De Eredivisie-promovendus wil ook Lasse Schöne terug naar De Goffert halen, negen jaar na het vertrek van de Deen.

Dat meldt de Gelderlander. Zowel NEC-directeur Ted van Leeuwen als zaakwaarnemer Revien Kanhai onthoudt zich van commentaar, met de regionale krant beroept zich op 'meerdere bronnen rondom de club'. NEC had Schöne ook al uitgenodigd voor het promotiefeestje na de 1-2 zege bij NAC Breda, klinkt het. De Deen bedankte echter – in tegenstelling tot Jasper Cillessen – voor de eer, vanwege de besmettingsgevaren.

Hoeveel kans van slagen de toenaderingspogingen van NEC hebben, is overigens nog maar de vraag. Schöne beschikt over een aflopend contract bij sc Heerenveen, waar hij in februari neerstreek. De Friezen willen echter met hem door en er zouden nog meerdere clubs voor hem in de markt zijn.

Schöne werd in 2008 opgepikt bij provinciegenoot De Graafschap en kwam in de daaropvolgende vier jaar tot 125 officiële wedstrijden in Nijmeegse dienst. Vervolgens vertrok hij naar Ajax, waar hij zeven seizoenen lang zou blijven. Na een weinig succesvol avontuur bij het Italiaanse Genoa wilde de 35-jarige middenvelder zich in Nederland weer in de kijker spelen voor het EK. Die missie is echter niet geslaagd: Schöne behoort niet tot de toernooiselectie van Denemarken.