Cillessen ontkent wilde verhalen met klem: Het is allebei aantoonbare onzin

Cillessen ontkent wilde verhalen met klem: "Het is allebei aantoonbare onzin"

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 10:11vr 04-06-2021 om 10:11

Laatste update: vrijdag 4 juni 2021 om 10:23vr 04-06-2021 om 10:23

Jasper Cillessen ontkent met klem dat hij een coronabesmetting zou hebben opgelopen bij het promotiefeest van NEC. De doelman van het Nederlands elftal, die thuis moet blijven van bondscoach Frank de Boer, baalt van het indianenverhaal.

Cillessen zou de besmetting hebben opgelopen bij het promotiefeest van NEC, twee weken geleden. Extra zuur: de doelman wilde zich naar verluidt niet laten vaccineren. "Het is allebei aantoonbare onzin", reageert de doelman fel tegenover De Telegraaf.

"Zondag 23 mei ben ik uit Valencia teruggekeerd, ben ik via een sneltest negatief getest op corona en heb ik bij mijn ouders in Groesbeek NAC-NEC gekeken. Na de promotie ben ik naar het huldigingsfeest gegaan bij De Goffert. Ik heb het stadion via een zijingang betreden, voortdurend anderhalve meter afstand in acht genomen en de huldiging eerst van achter het podium en later vanaf het tribunedak bekeken. Nóóit heb ik tussen mensen gestaan, die niet negatief waren getest. En ik ben vroeg weer naar huis gegaan."

Daags na het promotiefeest kreeg Cillessen van zijn club Valencia te horen dat meerdere ploeggenoten positief waren getest op corona. Na overleg met KNVB-arts Edwin Goedhart reed hij in totaal 250 kilometer van Nijmegen naar Hoofddorp voor een PRC-test. Die bleek positief. "Dat ik op zondagavond besmet zou zijn geraakt, klopt niet. Dat kan qua incubatietijd niet eens. Ik heb het gewoon in de kleedkamer van Valencia opgelopen."

"En dat ik een vaccinatieweigeraar zou zijn? Ik wilde die prik dolgraag, omdat het EK de ultieme bekroning zou zijn voor mijn maandenlange revalidatie van zestien uur per dag", besluit Cillessen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws