Duizenden (!) jaren celstraf voor 'samenzweerders' tegen Fenerbahçe: 'Historisch'

Duizenden (!) jaren celstraf voor 'samenzweerders' tegen Fenerbahçe: 'Historisch'

Gepubliceerd: vrijdag 4 juni 2021 om 16:50vr 04-06-2021 om 16:50

Fenerbahçe is het onderwerp van een tamelijk bizar nieuwsbericht uit Turkije. Een groep hooggeplaatste personen wordt verdacht van het beramen van een complot tegen de voetbalclub uit Istanbul en is veroordeeld tot ultralange gevangenisstraffen.

De nummer drie van het pas afgesloten Süper Lig-seizoen werd in 2011 beschuldigd van matchfixing en mocht enige tijd geen Europees voetbal spelen. Toenmalig voorzitter Aziz Yildirim moest bovendien achter de tralies. Inmiddels liggen de kaarten anders: het Turkse hof spreekt van een samenzwering en heeft voor duizenden jaren aan celstraffen uitgedeeld.

Het ANP stelt dat het om aanhangers van de verbannen geestelijke Fethullah Gülen – staatsvijand van het regime van Recep Tayyip Erdogan – gaat en maakt melding van een niet nader genoemde 'mediamagnaat' en een 'voormalige politiebaas': zijn moeten respectievelijk 1406 en 2170 jaar (!) de cel in. Het Turkse medium Sözcü dat de mediamagnaat Hidayet Karaca is, directeur van de niet meer bestaande Samanyolu Media Group. Verder zouden de voormalig politiebazen Nazmi Ardıç, Ahmet Kalender en Lokman Yanik bijna 1973 jaar, 588 en bijna 162 jaar moeten brommen.

Fenerbahçe heeft ondertussen de vlag uitgehangen en spreekt van een 'historische' dag. 'Onze achterban is één geworden, op de dag dat degenen die tegen ons samenspanden veroordeeld zijn tot duizenden jaren gevangenisstraf', laat de club weten via een statement. 'Na een strijd van tien jaar bewijst heel Fenerbahçe dat het niet vernietigd is.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws