Mourinho doet België-voorspelling en wijst absolute EK-favoriet aan

6 juni om 08:10

Het is do-or-die voor België op het EK, denkt José Mourinho. De Portugees denkt dat de Belgen een serieuze kans maken om het toernooi te winnen en wijst ook zijn absolute topfavoriet aan.

In gesprek met The Sun prijst Mourinho de ontwikkeling van Kevin De Bruyne en Youri Tielemans. "Ze hebben veel talent en Romelu Lukaku is een doelpuntenmaker die zich bij Internazionale geweldig ontwikkeld heeft. Als team zijn ze al een paar jaar bij elkaar, ze hebben veel ervaring opgedaan. Robert Martínez is een goede trainer. Ik denk dat hij er iets speciaals van kan maken. En als ik speciaal zeg, bedoel ik meer dan de halve finale op het WK. Maar het is nu of nooit voor België, want veel van de spelers bereiken hun topleeftijd."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Als het aan Mourinho ligt is Frankrijk de absolute favoriet om het EK te winnen. "Als je Kylian Mbappé in je team hebt is het heel moeilijk om níet te winnen. Hij is een van de spelers die wedstrijden voor je wint en tegenstanders bang maakt. Mbappé doet er alles aan om te laten zien dat hij na Lionel Messi en Cristiano Ronaldo de beste is", zegt de Portugees.

"Alles minder dan de finale is niets voor ze. Ik denk niet dat Deschamps luistert naar wat mensen van buitenaf zeggen. Hij weet wat hij wil. Ik zie geen enkele zwakte bij Frankrijk. Als er één team is dat het moet winnen, zou ik hen zeggen. De spelers zijn fantastisch. Ze moeten winnen. Als dat niet lukt, is het een mislukt EK."