'Sambo-plan PSV lijkt te slagen, ondanks interesse 'hogere regionen' Eredivisie'

6 juni om 23:24

Het plannetje van PSV met Shurandy Sambo lijkt te gaan slagen, meldt het Eindhovens Dagblad. De negentienjarige rechtsback heeft een sterk seizoen bij Jong PSV achter de rug, mocht in de laatste speelronde van het seizoen zijn Eredivisie-debuut maken en lijkt binnenkort zijn contract te gaan verlengen.

Sambo viel op 16 mei in tijdens FC Utrecht-PSV. Helemaal onverwacht kwam dat niet: voorafgaand aan de wedstrijd werd duidelijk dat PSV de back – nog één jaar onder contract en begeerd door andere clubs, ook uit de 'hogere regionen' van de Eredivisie – een steuntje in de rug wilde geven, in de hoop dat hij later bij zou tekenen. Volgens het ED is hij inderdaad bereid om voor 'meerdere jaren' bij te tekenen.

Vooralsnog is er geen sprake van een akkoord tussen alle partijen, maar volgens het ED ziet het er goed uit. Sambo mag bij de start van de voorbereiding waarschijnlijk aansluiten bij de A-selectie en zal zich stapsgewijs moeten ontwikkelen tot vaste waarden in de PSV-hoofdmacht. Aanvoerder Denzel Dumfries heeft ingezet op een transfer, maar PSV heeft met Philipp Mwene al een nieuwe rechtsback binnengehaald.

De in Geldrop geboren vleugelverdediger is sinds zijn debuut in januari 2020 tot 43 Keuken Kampioen Divisie-optredens gekomen. Vorig seizoen kwam hij tot zes doelpunten – opmerkelijk genoeg allemaal na de jaarwisseling gemaakt – en vijf assists.