Schöne staat voor Eredivisie-transfer: 'Ik heb gehoord dat Lasse maandag tekent'

Schöne staat voor Eredivisie-transfer: 'Ik heb gehoord dat Lasse maandag tekent'

07-06-2021 08:43
75

Lasse Schöne is hard op weg naar NEC. De Deense routinier (35) gaat volgens sc Heerenveen-icoon Riemer van der Velde maandag in Nijmegen tekenen.

Schöne keerde afgelopen seizoen terug bij Heerenveen, maar zijn verblijf in het Abe Lenstra Stadion blijft beperkt tot een halfjaar: de transfervrije middenvelder vertrekt hoogstwaarschijnlijk naar NEC, waar een contract voor hem klaarligt.

"Ik heb gehoord dat Schöne maandag gaat tekenen", stelt Van der Velde bij Radio Camataru, een podcast van FeanOnline. "Als ik eerlijk ben - we bewaren hele fijne herinneringen aan Lasse - vind ik dat hij nog wat zou kunnen betekenen voor Heerenveen."

Toch past Schöne niet meer bij Heerenveen, concludeert de erevoorzitter. "Het loopvermogen en alles wat hij dit seizoen heeft gebracht, daar was ik niet van onder de indruk. In de kleine ruimte aan de bal is hij de beste die bij Heerenveen rondliep, samen met Joey Veerman. Maar met hem, Joey en Siem de Jong kom je zoveel meters tekort."

NEC plukte Schöne in 2008 weg bij provinciegenoot De Graafschap en kwam in de daaropvolgende vier jaar tot 125 officiële wedstrijden in Nijmeegse dienst. Vervolgens vertrok hij naar Ajax, waar hij zeven seizoenen lang zou blijven.