'Topspits is prioriteit voor Chelsea: Blues onderzoeken bod op Haaland'

'Topspits is prioriteit voor Chelsea: Blues onderzoeken bod op Haaland'

Gepubliceerd: dinsdag 8 juni 2021 om 08:48di 08-06-2021 om 08:48

Erling Haaland leek geen rekening meer te houden met een transfer, maar Chelsea geeft de hoop niet op. Volgens The Times zit de Champions League-winnaar nadrukkelijk achter de topschutter van Borussia Dortmund aan.

De Britse kwaliteitskrant weet dat Chelsea er veel aan gelegen is om deze zomer een topspits aan te trekken. De Londenaren moeten nog een formeel bod uitbrengen en weten dat Haaland niet goedkoop zal zijn, maar laten zich niet zomaar afschepen.

Dortmund wil Haaland deze zomer echter niet verkopen, zo luidt het Duitse standpunt. De twintigjarige spits heeft daarom een prijskaartje gekregen van 175 miljoen euro. Het transferrecord van Chelsea staat nu nog op naam van Kai Havertz, die voor tachtig miljoen overkwam van Bayer Leverkusen. Ook zou Haaland het salarishuis van Chelsea danig overhoop halen. Toch wordt gekeken of een bod kans van slagen heeft, schrijft The Times.

Thomas Tuchel ziet de komst van een nieuwe spits als prioriteit deze zomer, maar Harry Kane gaat liever bij Manchester City aan de slag en Romelu Lukaku wil bij Internazionale blijven. Wellicht kan Tammy Abraham de prijs voor Haaland drukken. Zijn waarde wordt op veertig miljoen geschat.

Dortmund zit vermoedelijk niet om geld verlegen, aangezien er optimisme is over een deal met Manchester United over Jadon Sancho. Tegelijkertijd levert Haaland volgende zomer nog 'maar' 75 miljoen op door een transferclausule die dan in werking treedt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws