Spaanse internationals krijgen tóch vaccinatie na aandringen van minister

8 juni om 10:40

De selectie van Spanje zal woensdag waarschijnlijk tóch gevaccineerd worden. Aanvankelijk was dat niet de bedoeling, maar na aandringen van Minister van Cultuur en Sport José Manuel Rodríguez Uribes krijgen de Spaanse internationals voorrang.

De Spaanse selectie kreeg in eerste instantie geen voorrang bij de vaccinaties in Spanje, in tegenstelling tot de sporters die naar de Olympische Spelen gaan. Minister van Volksgezondheid Carolina Darias is na aandringen van Uribes nu wél akkoord gegaan met het eerder vaccineren van de Spaanse internationals.

In gesprek met Onda Cero Radio, onthult Uribes dat besluit. "De spelers van het nationale elftal zullen woensdag gevaccineerd worden, mits nationale gezondheidsraad daar geen bezwaar tegen maakt." Uribes stelt ook dat vrijdag, nog voor de coronabesmetting van Sergio Busquets, die knoop al is doorgehakt.

Dinsdag komt Spanje, dat door de besmetting van Busquets met het Onder 21-team zal aantreden, in actie tegen Litouwen. De gehele selectie van het land zit nu namelijk in isolatie, door de besmetting van Busquets. Tot dusver is de Barça-middenvelder de enige speler die positief heeft getest op het virus.