Wijnaldum: 'Ik moest vechten tegen mijn tranen, zelf had ik dit ook niet verwacht'

9 juni om 07:34

Georginio Wijnaldum gaat na het EK praten over de redenen achter zijn afscheid bij Liverpool. Dat zegt de dertigjarige middenvelder in een interview met Voetbal International.

Wijnaldum kon zijn aflopende Liverpool-contract verlengen, maar nadert een toptransfer naar Paris Saint-Germain. Na de laatste Premier League-wedstrijd van het seizoen (2-0 tegen Crystal Palace) kreeg de aanvoerder van Oranje een erehaag op Anfield.

"Ik moest vechten tegen mijn tranen, omdat ik dit zelf ook niet had verwacht", zegt Wijnaldum tegen VI. "Ik ben er nog steeds emotioneel van, want op dat moment besef je: Het was mijn laatste wedstrijd voor Liverpool. Ook het feit dat vóór mij veel spelers zijn vertrokken die zoiets niet kregen, maakt het voor mij bijzonder."

Het roept de vraag op waarom Wijnaldum en Liverpool dan uit elkaar gaan. "Dat is het dus het probleem: men kijkt ernaar van buitenaf en snapt het niet." Achter de schermen zijn er bepaalde dingen gebeurd. "Ik zal dat na het toernooi wel een keer uitleggen, want nu telt alleen Oranje. Wat ik wél kwijt wil, is dat de mensen op het trainingscomplex, de medewerkers van de club en mijn medespelers mij graag hadden gehouden. Hen heb ik wel iets meer verteld. Daarna begrepen ze mijn beslissing volkomen. Voor mij is dat belangrijk.'

Oranje heeft nu voorrang, aldus Wijnaldum. "Nu is niet de tijd om over Liverpool te praten en de reden waarom ik er weg ben. Ooit ga ik dat wél doen, na het toernooi. Dan zal het voor iedereen wel duidelijk worden waarom het is gegaan zoals het is gegaan."