Update: 'Wijnaldum doorstaat medische keuring van Paris Saint-Germain'

10 juni om 09:48
Laatste update: 10 juni om 09:46

Georginio Wijnaldum en Paris Saint-Germain gaan dinsdag de laatste plooien gladstrijken, meldt Voetbal International. De plaatsvervangend aanvoerder van het Nederlands elftal zal medisch gekeurd worden en kan dan zijn transfer naar PSG afronden.

Over de aanstaande transfer van Wijnaldum is al veel gezegd en geschreven. Het leek een kwestie voor tijd voordat hij zich bij FC Barcelona zou gaan voegen, maar PSG kwam op het allerlaatste moment tussenbeide en won de strijd om de transfervrije Rotterdammer.

Opmerkelijk genoeg wordt hij nu wél in het trainingskamp van Oranje gekeurd, meldt VI. Toen het Nederlands elftal in Portugal was neergestreken, wilde Barça hem al keuren. Bondscoach Frank de Boer stak toen echter een stokje voor het bezoek van de medische staf van zijn oude club.

Eerder deze week werd al duidelijk dat Wijnaldum alleen nog de medische keuring hoeft te doorstaan, voordat hij zich definitief speler van PSG mag noemen. Hij is lang niet de enige Oranje-international die bezig is met een transfer: Teun Koopmeiners is dichtbij een akkoord met het Italiaanse Atalanta Bergamo, meldde Tuttosport eerder op de dinsdag.

Update: Alleen een handtekening is nog nodig om van Wijnaldum de nieuwe speler van PSG te maken. De middenvelder is succesvol medisch gekeurd, meldt Le Parisien. Wijnaldum werd in Amsterdam gekeurd en kreeg na afloop groen licht. Hij moet alleen nog tekenen.