'Geen twijfel' bij Cruijff na nieuwe poging Barça: 'Duidelijk: Koeman is trainer'

'Geen twijfel' bij Cruijff na nieuwe poging Barça: 'Duidelijk: Koeman is trainer'

Gepubliceerd: woensdag 9 juni 2021 om 08:58wo 09-06-2021 om 08:58

Jordi Cruijff gaat vanaf 1 augustus aan de slag als adviseur van FC Barcelona-president Joan Laporta. Aan de stoelpoten van trainer Ronald Koeman zal hij niet zagen.

Cruijff tekende vorige week in Camp Nou. "Toen Barça me belde, was er geen twijfel mogelijk", zegt hij tegen El Larguero. "Dit keer was het om vele redenen een goed moment om naar huis te gaan. De geschiedenis, de fans... Barça is een geweldige club. De tijd was rijp."

De afgelopen maanden werd hij genoemd als nieuwe sportief directeur of technisch secretaris, maar officieel wordt Cruijff adviseur van Laporta. "Ik ben drie jaar trainer geweest, maar dat wordt niet mijn rol. Ik ben er om te helpen met alles wat nodig is. Het is heel breed."

De Catalaanse pers noemde de zoon van Johan Cruijff al als mogelijke interim-trainer bij een vertrek Koeman. Hij benadrukt op de burelen van Camp Nou aan het werk te gaan. "Het is duidelijk: Koeman is de trainer. Ik ben hier om te helpen. Ik heb altijd een goede relatie met hem gehad, we gaan respectvol met elkaar om."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws