'Ik kan me voorstellen dat De Vrij en Memphis over hun zaakwaarnemers praten'

9 juni om 14:12

Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Steven Berghuis, Owen Wijndal: veel Oranje-internationals zullen in de aanloop en tijdens het EK een transfer in hun achterhoofd hebben. Ronald de Boer hoopt dat de spelers hun prioriteiten kennen.

Wijnaldum staat op het punt bij Paris Saint-Germain te tekenen, terwijl Memphis bezig is met FC Barcelona, Berghuis voor vier miljoen euro op te halen is bij Feyenoord en Wijndal flirt met een transfer naar Ajax. De Boer hoopt dat de spelers hun focus kunnen houden.

"Natuurlijk ben je als speler heel erg blij als je een miljoenencontract kunt tekenen. Dat is een verzekering voor later. Maar eenmaal op het veld mag je daar niet aan denken. Zeker niet bij Oranje. Dan heb je al het hoogste bereikt", zegt de tweelingbroer van de bondscoach tegen NRC. "Status heb je al. Eer is dan het belangrijkste. Tenminste, zo zou het moeten zijn.”

De krant deed onderzoek naar de wereld van zaakwaarnemers, iets waar Stefan de Vrij inmiddels alles van weet. De verdediger van Internazionale ging bij zijn transfer naar de Italiaanse kampioen voor 7,5 miljoen euro het schip in door zijn toenmalige managementkantoor SEG, zo zocht onderzoeksplatform Follow The Money (FTM) uit.

"Ik kan me voorstellen dat De Vrij en Memphis het onderling wel even hebben gehad over hun zaakwaarnemers", reageert De Boer. "Dat zijn twee volwassen kerels. Het is wel zaak dat de beslommeringen met transfers zoveel mogelijk zijn afgerond voordat het toernooi begint. Want dan moet de focus volledig op het voetbal komen te liggen."