Steun vanuit Barcelona-selectie voor Koeman: 'Hij doet het geweldig'

Steun vanuit Barcelona-selectie voor Koeman: 'Hij doet het geweldig'

09-06-2021 22:32
27

Ronald Koeman heeft een steunbetuiging ontvangen uit de selectie van FC Barcelona. Jordi Alba is blij dat de Nederlander ook komend seizoen de trainer is van de Catalanen.

De toekomst van Koeman hing aan een zijden draadje in Camp Nou, maar hij krijgt in ieder geval voorlopig het vertrouwen van voorzitter Joan Laporta. Clubicoon Pep Guardiola schaarde zich al achter de ex-bondscoach van Oranje, maar ook Alba steunt hem. "Ronald heeft geweldig werk geleverd sinds zijn komst", vertelt de 32-jarige linksback aan Marca. "We zijn ons aan het verbeteren en Ronald verdiende het om bij de club te blijven."

Alba toont zich ook tevreden met de recente aankopen van Barça. "Ik denk dat de komst van Sergio Agüero en Eric García erg goed is. Over Kun hebben ze me al veel goede verhalen verteld en Eric is een bescheiden jongen die veel wil leren. Het is goed dat jongens van hier weer thuiskomen", doelt hij op het feit dat García werd opgeleid door de Catalanen. "Bij Spanje hebben we zijn kwaliteiten al gezien."

Alba bereidt zich momenteel met Spanje voor op het EK.