'Barcelona vertrouwt op goede afloop: Koeman heeft sleutel in handen'

'Barcelona vertrouwt op goede afloop: Koeman heeft sleutel in handen'

11-06-2021 08:10
33

FC Barcelona staat op scherp, maar is niet in paniek door het uitblijven van het ja-woord van Memphis Depay voor het EK. Ronald Koeman heeft nauw contact met de 27-jarige aanvaller, die hij kent van zijn tijd als bondscoach van Oranje.

Dat meldt Mundo Deportivo. Koeman en Memphis prijken vrijdag op de voorpagina van de Catalaanse sportkrant. Barça wist Eric García en Sergio Agüero al vast te leggen, terwijl Georginio Wijnaldum opteerde voor een overstap naar Paris Saint-Germain. Allen maakten ze desondanks al voor de start van het EK en de Copa América hun keuze bekend.

Dat geldt niet voor Memphis, die de Spaanse topclub in de wachtkamer heeft gezet. Van paniek is echter geen sprake in Camp Nou. Hoewel de Oranje-international bij Juventus drie miljoen euro meer kan verdienen en ook Paris Saint-Germain en Internazionale achter hem aanzitten, is Blaugrana optimistisch. Dat komt mede door de gesprekken met de vertegenwoordigers van Memphis.

Volgens MD vertolkt ook Koeman een fundamentele rol en heeft hij zelfs de sleutel in handen. De Nederlandse trainer heeft een meer dan goede band met Memphis, die uit zijn contract loopt bij Olympique Lyon. Dat de oud-speler van PSV en Manchester United al op huizenjacht was in Barcelona en advies inwon bij Koeman en Frenkie de Jong, worden als andere positieve signalen gezien.