'Drie NEC-keepers bijna transfervrij, 'meerjarig' aanbod voor Branderhorst'

11 juni om 23:31

Mattijs Branderhorst kan alsnog met NEC de Eredivisie in, meldt de Gelderlander. De sluitpost beschikt over een aflopend contract, maar kan volgens het regionale medium alsnog bijtekenen bij de Nijmeegse promovendus.

Branderhorst keept sinds begin 2019 voor NEC, wisselde vorig seizoen stuivertje met Norbert Alblas, kwam in het voorjaar alsnog in de ploeg en wist in de play-offs promotie naar de Eredivisie af te dwingen met zijn ploeg. Na de gewonnen finale tegen NAC Breda liet hij weten dat hij nog in de wachtkamer zat, maar volgens de Gelderlander heeft NEC alsnog de knoop doorgehakt.

De bij Willem II opgeleide doelman kan een 'meerjarig' contract signeren en de gesprekken tussen club en speler zijn al gaande, klinkt het. Of Branderhorst ook op de aanbieding ingaat, is overigens nog eventjes afwachten: hij staat naar verluidt in de belangstelling van een aantal andere clubs.

Zoals het er nu naar uitziet, zit NEC aan het einde van de maand zonder keepers: niet alleen Branderhorst loopt uit zijn contract, ook Norbert Alblas en Job Schuurman zijn bijna transfervrij. De Nijmegenaren werden onlangs al aan de 36-jarige Danny Vukovic gelinkt: de drievoudig international van Australië vertrok in het voorjaar bij Racing Genk en zit zonder club.