Breaking news

PSV grijpt in en zet Ihattaren uit de selectie: 'Clubbelang staat voorop'

PEC strikt tweede doelman in één week tijd: 'Hebben duidelijk plan met me'

PEC strikt tweede doelman in één week tijd: 'Hebben duidelijk plan met me'

Gepubliceerd: zaterdag 12 juni 2021 om 09:55za 12-06-2021 om 09:55

PEC Zwolle heeft zich versterkt met doelman Jasper Schendelaar. De twintigjarige doelman komt over van AZ en tekent in Zwolle een contract voor twee seizoen met een optie voor nog een extra jaar.

Dat maakt PEC zaterdagochtend bekend via de officiële kanalen. De talentvolle Schendelaar kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Telstar en mag zich komend seizoen gaan bewijzen in de Eredivisie namens PEC. "Toen ik hoorde dat PEC interesse in mij toonde, ben ik snel met de club in contact geraakt. Hier hebben ze een duidelijk plan met mij en wil ik me de komende jaren verder ontwikkelen", reageert de doelman op zijn overstap.

Afgelopen seizoen kwam Schendelaar in Velsen-Zuid tot 36 optredens in de Keuken Kampioen Divisie en werd hij in het najaar zelfs opgeroepen voor Jong Oranje. "De afgelopen twee seizoenen bij Jong AZ en Telstar heb ik veel minuten gemaakt en dat smaakt naar meer. Ik wil mij bij de start van de voorbereiding zo goed mogelijk presenteren en ben vastberaden daarvoor alles te geven."

Mike Willems, technisch manager bij PEC, is verheugd met de komst van Schendelaar. "Jasper is een talentvolle doelman met een eigen stijl. Wij hebben de laatste jaren veelvuldig wedstrijden van Jasper bezocht en daarin heeft hij ons overtuigd. Nu is het aan hem op hier in Zwolle naam te maken en zich te laten gelden." Schendelaar is na Kostas Lamprou de tweede doelman die PEC vastlegt in één week tijd. Lamprou verbond zich afgelopen donderdag voor twee seizoen aan De Blauwvingers.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws