Oranje krijgt te maken met oude PSV-bekende: 'Hij kwam echt zakendoen'

12 juni om 14:51

Oranje krijgt zondagavond te maken met Oleksandr Zinchenko als spelmaker van Oekraïne. De linksback annex middenvelder van Manchester City speelde in het verleden op huurbasis voor PSV en Pascal Jansen, de trainer van AZ en destijds oefenmeester van Jong PSV, herinnert zich dat nog goed.

Het Nederlands elftal zal de ingevingen van Zinchenko goed in de gaten moeten houden. "Ik snap wel dat hij op het middenveld van Oekraïne één van de vormgevers is", zegt Jansen tegen Voetbal International. De rol van Pep Guardiola is volgens hem daarbij belangrijk. "Oleksandr is heel allround en bij Manchester City moet hij ook nog eens als back aanvallend denken en creatief zijn."

De huidige trainer van AZ kon genieten van de ethiek van de alleskunner. "Hij kwam bij PSV destijds echt zakendoen. Zinchenko is frivool in zijn karakter, maar wel met dat stugge uit het Oostblok er doorheen. Leuke dingen vond hij prima, maar het voetbal stond altijd op 1, 2 en 3. Hij is enorm vastberaden en met zijn mentaliteit is hij een voorbeeld voor iedere jonge speler."