Vader Nouri staat Telegraaf te woord: 'Gedachten gaat uit naar familie Eriksen'

12 juni om 22:37

De gebeurtenissen rondom Christian Eriksen tijdens de EK-wedstrijd Denemarken-Finland hebben heel wat losgemaakt bij Mohammed Nouri, de vader van het onfortuinlijke Ajax-talent Abdelhak Nouri. Dat vertelt Nouri senior desgevraagd aan De Telegraaf.

Eriksen ging vlak voor rust plotseling naar het gras en moest gereanimeerd worden. De gedachten van vader Nouri gingen direct uit naar zijn zoon Appie: hem overkwam in 2017 hetzelfde tijdens een oefenwedstrijd tussen Ajax en Werder Bremen. "De beelden uit Kopenhagen waren een shock voor ons, doen ons veel verdriet, omdat dit leed ons ook heeft getroffen", laat hij weten aan De Telegraaf.

Het leven van Nouri's familie is ingrijpend veranderd na die bewuste dag in Oostenrijk, waarop de voetbaldroom van Appie abrupt beëindigd werd. De familie hoopt dat het Eriksen – die kort na het incident alweer aanspreekbaar was – beter afgaat. "We zullen voor Christian bidden, wensen hem veel sterkte en hopen op een spoedig herstel. Onze gedachten gaan ook uit naar zijn familie."