Blind 'speler van de dag': 'Hij droogde zijn betraande ogen, je voelde de emotie'

Blind 'speler van de dag': 'Hij droogde zijn betraande ogen, je voelde de emotie'

Gepubliceerd: maandag 14 juni 2021 om 08:14ma 14-06-2021 om 08:14

Daley Blind is de speler van de dag op het EK, stelt Marciano Vink. De ESPN-analist vindt het bewonderenswaardig dat de 31-jarige verdediger in actie kwam voor Oranje in het duel met Oekraïne (3-2) gezien de situatie rond Christian Eriksen.

Eriksen ging zaterdag naar de grond in de wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Blind en Eriksen kennen elkaar van hun tijd bij Ajax en zijn goede vrienden. De 79-voudig international heeft bovendien zelf problemen met zijn hart gehad. "Hij heeft het nodige meegemaakt. Het is heel emotioneel wat hij allemaal heeft moeten doorstaan. Ook de angst dat je na zoiets weer het veld opgaat: hoe houdt mijn hart het. Hij voetbalt met een kastje", vertelt Vink bij Voetbalpraat.

"Dan groei je op bij Ajax, waar je jarenlang samenspeelt met Eriksen", vervolgt de voormalig middenvelder. "Die is superfit, je hoort van iedereen dat het een fantastisch persoon is. En dan gebeurt wat er zaterdag gebeurde en zit jij te kijken. Ik denk dat een ijzige verschrikking door je hele lichaam gaat. Ik begrijp dondersgoed dat hij heeft moeten nadenken of hij wel zou spelen. Het is niet niks om één van je beste vrienden te zien doormaken wat jij ook hebt doorgemaakt."

Bovendien zat Blind te kijken met Oranje-teamgenoten die ook getuige waren van het tragische voorval rond Abdelhak Nouri. "Er zijn zoveel dwarsverbanden", aldus Vink. "Ik vond het zo mooi wat Blind na afloop zei. Dat hij echt wel heeft nagedacht en met de bondscoach heeft overlegd. Hij droogde zijn betraande ogen toen hij gewisseld werd en je voelde de emotie. Je wist meteen wat er door hem heen ging. Ik vond dat prachtig, schitterend."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws