Geëmotioneerde Blind aangeslagen door Eriksen-gebeurtenissen: Veel impact gehad

Geëmotioneerde Blind aangeslagen door Eriksen-gebeurtenissen: "Veel impact gehad"

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 23:35zo 13-06-2021 om 23:35

Laatste update: maandag 14 juni 2021 om 00:14ma 14-06-2021 om 00:14

Daley Blind stond na afloop van Nederland-Oekraïne geëmotioneerd voor de camera, nadat hij zijn tranen al moest bedwingen tijdens zijn wissel. Dat had te maken met de gebeurtenissen rondom zijn ex-ploeggenoot Christian Eriksen van zaterdagavond.

In gesprek met de NOS vertelt Blind dat de hartstilstand van Eriksen hem niet in de koude kleren is gaan zitten. "Gisteravond (zaterdag, red.) heeft heel veel impact op mij gehad, persoonlijk. Buiten dat ik Chris goed ken als vriend. Dat de situatie voor hem natuurlijk verschrikkelijk is. Dat ik zelf het één en ander in die hoek meegemaakt heb. Ik heb vandaag (zondag, red.) voor mezelf een mentale horde moeten overwinnen om te gaan spelen. Daar had ik wel moeite mee."

Blind heeft overwogen om uiteindelijk niet te spelen, geeft hij toe. Na ruim een uur zat zijn wedstrijd erop en werd hij vervangen door Nathan Aké. "Ik ben trots dat ik het gedaan heb. En dan komt uiteindelijk de emotie eruit", aldus Blind. "Ik heb er niet heel lekker van geslapen, moet ik eerlijk zeggen."

De Oranje-spelers zaten zaterdag namelijk live te kijken naar Denemarken-Finland, toen Eriksen in elkaar zakte. "Ook onder andere jongens die Nouri nog hebben meegemaakt en die teamgenoot zijn van Christian (Stefan de Vrij, red.). Wat ik zeg: dat heeft zóveel impact. Voor mij waren het herkenbare dingen, dat maakte het zo heftig voor mij en mijn familie, mijn ouders, mijn vrouw."

Blind hoopt dan ook dat er niet te veel speculaties over de carrière en de sportieve toekomst van Eriksen op gang komen in de media. "Laat hem alsjeblieft met rust en geef hem de tijd en ruimte om te herstellen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws