De Ligt is bijna 'trots' op gekregen kritiek: 'Vertrouwen in het systeem groeit'

De Ligt is bijna 'trots' op gekregen kritiek: 'Vertrouwen in het systeem groeit'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 09:29za 19-06-2021 om 09:29

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 09:51za 19-06-2021 om 09:51

Matthijs de Ligt is haast trots op de kritiek die hij kreeg van Marco van Basten na zijn optreden tegen Oostenrijk. De centrumverdediger van Juventus stelt dat kritiek hem alleen maar beter maakt én ziet dat het Nederlands elftal langzaam zijn draai begint te vinden.

Van Basten had stevige kritiek in huis voor De Ligt na de wedstrijd Nederland-Oostenrijk (2-0). De Ligt heeft de kritiek meegekregen en tot zich genomen. "Of ik zelfs trots ben op zijn kritiek? Bijna", laat de stopper weten aan het Algemeen Dagblad. "Kritiek maakt ons scherper."

De Ligt is vooral blij met het feit dat hij weer kan spelen en dat Nederland nu al zeker is van een plaats in de achtste finale van dit EK. De centrumverdediger ontkent dan ook niet dat er na de zege op Oostenrijk ruimte was voor een klein feestje. De Ligt is vooral blij dat het elftal goed stond tegen Oostenrijk. "Het vertrouwen in het systeem groeit", stelt de verdediger.

"Als je ons vergelijkt met het Oranje van de wedstrijd tegen Schotland van twee weken geleden (2-2, red.), dan gaan we de goede kant op." Nederland speelt aankomende maandag zijn laatste wedstrijd in de groepsfase. Om 18.00 uur is Noord-Macedonië in de Johan Cruijf ArenA de tegenstander.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws