De Boer legt basisplek De Ligt en tribuneplek duo uit: 'Ik had geen reden'

De Boer legt basisplek De Ligt en tribuneplek duo uit: 'Ik had geen reden'

Gepubliceerd: donderdag 17 juni 2021 om 20:35do 17-06-2021 om 20:35

Frank de Boer heeft uitleg gegeven over de basisplaats van Matthijs de Ligt. De jarige Jurriën Timber is het kind van de rekening geworden.

"Het was niet meteen een abc'tje omdat Jurriën het fantastisch gedaan heeft. Je kijkt naar wat je nodig hebt", zegt De Boer tegen de NOS. "De Ligt staat in het centrum en De Vrij meer rechts, dan heb je kopkracht en snelheid. Voor die combinatie heb ik uiteindelijk gekozen. De Ligt slot op de deur? Dat klopt, ja."

Cody Gakpo en Teun Koopmeiners zitten op de tribune. Dat is volgens De Boer niet omdat ze het slecht gedaan hebben. "Ik heb ook gezegd dat als iemand een slecht signaal afgeeft je een reden hebt om dat te doen, maar die heb ik niet. Je kijkt naar wat je nodig hebt qua wissels en om wedstrijden te winnen. Het had ook zomaar iemand anders kunnen zijn."

De Boer zegt dat de spelers van het Nederlands elftal het Eriksen-drama achter zich hebben gelaten. Met name Daley Blind had het daar moeilijk mee. "We hebben relaxed naar deze wedstrijd toegewerkt. Na de wedstrijd tegen Oekraïne hebben we ons gefocust op Oostenrijk. Iedereen is scherp."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws