'ADO-kandidaten boos op bestuur, na accepteren 'substantieel' lager overnamebod'

'ADO-kandidaten boos op bestuur, na accepteren 'substantieel' lager overnamebod'

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 21:17za 19-06-2021 om 21:17

Vastgoedondernemers Jeroen Lentze en Ed Maas waren van plan om ADO Den Haag over te nemen, maar lijken aan het kortste eind te trekken en zijn daar nogal verbolgen over. De partij VANAD van ICT-miljonair Ad Nederlof wordt naar alle waarschijnlijkheid de gelukkige: het bod van VANAD zou echter 'substantieel' lager zijn, claimt de advocaat van Lentze en Maas.

Na het afhaken van Martin Jol en de Amerikaanse World Soccer Holdings waren er nog twee partijen over. Lentze en Maas 'tenminste tien miljoen euro voor het hele pakket' over, claimt hun advocaat, wiens verklaring is ingezien door Omroep West. Desondanks lijkt Nederlof de strijd om de ADO-aandelen te gaan winnen, werd eerder deze week duidelijk. 'De directie van ADO heeft kennelijk het substantieel lagere bod van VANAD geaccepteerd.'

Deze partij zou slechts twee miljoen willen betalen, het bedrag dat ADO nog tegoed heeft van United Vansen, de huidige grootaandeelhouder. Lentze en Maas willen volgens hun advocaat ook de betalingsachterstand van UVS overnemen, maar tegelijkertijd extra kapitaal in ADO pompen. Zij plaatsen hun vraagtekens bij de handelswijze van de club. 'We spreken de hoop, maar niet het vertrouwen uit dat de directie van ADO de beslissing op juiste gronden en op correcte wijze heeft genomen', verwoordt hun advocaat de onvrede van het duo.

ADO is al maandenlang in een vechtscheiding met UVS verwikkeld, maar lijkt de overname op korte termijn af te kunnen ronden. Eerst dient nog het kort geding dat de Chinese partij heeft aangespannen, in de hoop onder zijn betalingsverplichting van twee miljoen euro uit te komen. De club leeft hier echter met vertrouwen naartoe. ADO heeft overigens nog zeven weken de tijd om de begroting voor het komende Keuken Kampioen Divisie-seizoen op orde te krijgen, anders volgen mogelijk sancties in de vorm van puntenaftrek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaan we ADO Den Haag snel weer terugzien in de Eredivisie?

Ja, over één seizoen al
10%
Ja, binnen drie jaar
29%
Nee, die blijven voorlopig in de Keuken Kampioen Divisie
61%
(2636 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws