Breaking news

Politie bevestigt: neergeschoten ex-prof Jergé Hoefdraad (35) overleden

AD: ADO-directie kiest nieuwe eigenaar, geen problemen met kort geding verwacht

AD: ADO-directie kiest nieuwe eigenaar, geen problemen met kort geding verwacht

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2021 om 18:56vr 18-06-2021 om 18:56

De overnamesoap van ADO Den Haag nadert zijn voltooiing, meldt het Algemeen Dagblad. ICT-multimiljonair Ad Nederlof moet het stokje overnemen van de Chinese grootaandeelhouder United Vansen.

ADO staat al enige tijd te koop en werd gelinkt aan diverse partijen. Martin Jol had serieuze plannen en leek op weg naar een akkoord met United Vansen, maar stuitte op weerstand van een aantal stromingen binnen ADO. De Amerikaanse World Soccer Holdings-groep is inmiddels ook afgehaakt, werd eerder op de vrijdag duidelijk. Nederlof is samen met Jeroen Lentze nog in de race, maar volgens het AD wil de ADO-directie het liefst met eerstgenoemde in zee.

De overname van de aandelen kan snel gestalte krijgen, na het door United Vansen aangespannen kort geding dat maandag dient: de huidige grootaandeelhouder kreeg onlangs te horen dat het ADO nog twee miljoen euro schuldig is, maar gaat tegen die uitspraak in beroep. De hekkensluiter van het vorige Eredivisie-seizoen gaat dit kort geding echter met vertrouwen tegemoet, klinkt het.

De overname moet het financieel geplaagde ADO weer wat lucht geven. De Eredivisie-degradant heeft onlangs zijn begroting voor het komende seizoen ingediend, maar deze was nog niet sluitend: ADO heeft nog ruim zeven weken om dit alsnog voor elkaar te krijgen, anders kunnen er sancties in de vorm van puntenaftrek volgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaan we ADO Den Haag snel weer terugzien in de Eredivisie?

Ja, over één seizoen al
10%
Ja, binnen drie jaar
29%
Nee, die blijven voorlopig in de Keuken Kampioen Divisie
61%
(2636 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws